Každý model grilu má své výhody i nevýhody, proto je třeba se seznámit s klíčovými charakteristikami. To vám pomůže správně se rozhodnout. Důležitým faktorem je také to, jaký styl přípravy pokrmů a úroveň pohodlí od svého grilu očekáváte.
Klasický model je gril na dřevěné uhlí, který je oblíben pro jedinečnou a nezaměnitelnou uzenou chuť grilovaných pokrmů. Je dostupný ve všech cenových kategoriích a velikostech. Výhodou je jednoduchá montáž a skladování. Nevýhodou je, že si budete muset na jídlo chvíli počkat, protože je třeba ho delší dobu rozpalovat.
Vhodné i na balkony
Pokud nemáte zahradu, výborným řešením je elektrický gril. Hodí se ke grilování na balkonech či terasách. Je skladný, má krátkou dobu zahřívání, nevytváří žádný kouř a snadno se čistí. Nedoceněnou výhodou je rovnoměrné rozložení tepla na grilovací ploše, díky čemuž se hodí také k zapékání pokrmů. Plynový gril je zase typický rychlým uvedením do provozu a snadným regulováním ohně. Většina plynových grilů má také vedlejší hořáky, což umožňuje efektivní přípravu jídla. Nevytváří kouř, a proto jsou vhodné i na balkony.
Vidlice a obracečka musí být
Pro dokonalé grilování potřebujete nejen gril, ale také správné a rozmanité příslušenství. „Základem je velká vidlice a grilovací kleště, ideální nerezové. Dále si pořiďte i obracečku na maso. Nezapomeňte ani na ochranné pomůcky, jako jsou ohnivzdorné rukavice a zástěra. Chcete-li hosty nadchnout dokonalým steakem či burgerem, budete potřebovat digitální teploměr, který umožní sledovat teplotu uvnitř masa a dosáhnout optimálního výsledku. Pokud jste fajnšmekrem, překvapte vaše hosty explozí chutí. S marinovací jehlou přidáte ještě více chuti přímo do masa,“ radí odborník z Hornbachu David Benda.
https://rodina24.cz/pomoci-ortopedickych-pelisku-lze-predejit-problemum-s-pohybem-u-psu/
https://4senior.cz/krasna-jako-morska-panna-zaklady-letni-pece-o-plet/
https://dobra-mama.cz/3-tipy-jak-ozivit-prostor-letnimi-textiliemi/